Menu Close

Tutoriale benzi desenate

Rând pe rând valoroasele obiecte de patrimoniu din colecțiile Muzeului Municipiului București și ale muzeelor partenere prind viață și își spun povestea pe măsură ce se conturează pe foaia de hârtie. Intrați în lumea benzilor desenate și descoperiți poveștile obiectelor de demult spuse de copiii de azi. Nu uitați să aveți la îndemână o foaie de hârtie, un creion grafic și creioane colorate pentru a crea propria voastră bandă desenată.

Muzeul Animat Episodul 11

Un vas din lut se află în faza de modelare și decorare. Este trist că nu este terminat, este încă simplu fără cioc, coarne și modele. Lângă el o pasăre și un taur vor să îl ajute. Cum va arăta în final vasul hibrid de la Muzeul Olteniei Craiova, vă va povesti chiar el în cel de-al unsprezecelea episod din Muzeul animat.

Muzeul Animat Episodul 10

Legenda spune că după ce au fost creați arbuștii și pomii, aceștia s-au adunat și au început să se laude. Doar vița-de-vie stătea umilă într-un colț. Atunci a trecut un om și i s-a făcut milă de ea. A ridicat-o și a răsucit-o în jurul unui trunchi. Mai multe despre legenda strugurelui, dar și despre teascul de la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești puteți afla în cel de-al zecelea episod din Muzeul animat.

Muzeul Animat Episodul 9

Luneta amiralului Vasile Urseanu de la Observatorul Astronomic se plânge că a cam înțepenit. Telescopul performant îi spune că așa e după o anumită vârstă, dar că o poate ajuta el. Saturn încearcă să atragă atenția asupra sa “umflându-se” în inele. Telescopul e vesel că doar el poate să le zărească. Va reuși oare și luneta să le vadă? Vă va răspunde chiar ea în cel de-al nouălea episod din Muzeul animat.

Muzeul Animat Episodul 8

Victor Babeș este aplecat deasupra microscopului, chinuindu-se să îi vină de hac unei babesii. Microscopul îl încurajează să continue cercetările. Babesia, desi un pic speriată, face pe viteaza.  Lângă ei, un câine trist. Cum va reuși să învingă Victor Babeș acest parazit? Microscopul din colecția Muzeului Municipiului București vă dă răspunsul în cel de-al optulea episod din Muzeul animat.

Muzeul Animat Episodul 7

Trei opaițe din Muzeul George Severeanu șușotesc în semiîntuneric, fiecare lăudându-se cum poate mai mult, cu decorul sau cu ce au mai prețios. Un zeu picat de nicăieri le aduce cu picioarele pe pământ. Oare cum reușeșc să scape din această situație neprevăzută cele trei opaițe din colecția muzeului? Ssst, să facem liniște și să le ascultăm povestea în cel de-al șaptelea episod din Muzeul animat.

Muzeul Animat Episodul 6

Un gramofon pregătit de petrecere. Pâlnia și acul se ceartă între ele despre ce muzică va fi la bal: vals sau mazurka. Sau poate, cine știe, “Duetul amuzant al celor două pisici” de Gioachino Rossini. Petrecerea începe și invitații apar pe rând. Oare cine a fost invitat de astă dată la bal? Răspunsul nu vi-l poate da decât gramofonul din colecția Muzeului Municipiului București în cel de-al șaselea episod din Muzeul animat.

Muzeul Animat Episodul 5

Lângă turnul vilei doctorului Nicolae Minovici este forfotă mare. Patruzeci și patru de clopoței colorați stau însirați ca niște soldăței așteptându-și rândul să urce în turn. Se iscă o ceartă între ei pentru cine să ajungă primul sus, dar în final povestea ia o cu totul altă turnură. Dacă vreți să știți cum, nu trebui decât să-i urmăriți pe clopoțeii clinchenitori în cel de-al cincilea episod din Muzeul animat.

Muzeul Animat Episodul 4

Prințesei Irina Suțu i s-a făcut o poftă teribilă de zaharicale. Așa că l-a trimis pe arnăutul său să îi aducă deîndată de la Capșa cea mai scumpă și mai arătoasă cutie cu bomboane de ciocolată pe care o va vedea în fața ochilor. Totul a mers bine până când… Dar mai bine aflați voi cum s-au petrecut lucrurile cu acea cutie de la Capșa, protagonista celui de-al patrulea episod din Muzeul animat.

Muzeul Animat Episodul 3

Două roți, una mai mare și una mai mică lângă, încearcă să se dumirească cum ar trebui să fie asamblate astfel încât să dea un tot. Se căznesc să dea de cap invenției. Oare ce va ieși în final? Nu vă ținem în suspans, este vorba despre velocipedul din colecția Muzeului Municipiului București, care abia așteaptă să își spună povestea în cel de-al treilea episod din Muzeul animat.

Muzeul Animat Episodul 2

Prințul Grigore Suțu și soția sa, Irina, l-au invitat la palatul lor pe Franz Duschek să le facă o fotografie de familie. Bineînțeles, de la poză nu putea lipsi cel mai năzbâtios membru al familiei, pudelul Luți. Aproape că li se poate auzi răsuflarea. Stau toți smirnă și așteaptă momentul declanșator. Aflați ce i s-a întâmplat mai departe protagonistului nostru, aparatului foto cu burduf din colecția Muzeului Municipiului București, urmărind cel de-al doilea episod din Muzeul animat.

Muzeul Animat Episodul 1

Ceasul Collin cu mecanism invers de la Palatul Suțu este protagonistul primul episod din Muzeul animat. Este un pic supărat că îi merg toate pe dos. Aflați povestea ceasului din colecția Muzeului Municipiului București și deprindeți tehnicile clasice de creare a personajelor și diferitelor tipuri de cadre, precum și noțiuni de bază pentru crearea unei benzi desenate.